HAPPY BELATED BIRTHDAY :P


~ Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to Dija,
Happy birthday to you.~

~Allah selamatkan kamu, 
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Dija,
Allah selamatkan kamu.~

#HAPPY BELATED BIRTHDAY BUDAK#

Sorry for this extremely late wish.hehe I have no time to write in the school babeh.
*Bianei*
*Sumimasen*
*Sorry*
But, you needn't to worry because I will always remember that special day.
1 March isn't it?
Yeahh I'm still remember it! haha

By the way, let me introduce you to the outside.

~ Laila Khadija binti Mohd Nazri~
~ Dija~
~ 1 March 2005~
~ 10 years old~
~ Gaming with her siblings. yeahh~
~ Ustazah~
~ " Dija taknak duduk asrama."~
~ Pendiam~
~ Pemalu~
~Rajin~

Haha. Saranghae Dija. May Allah bless you. 

AKHIR ZAMAN~

Assalamualaikum :)
Hari ni maybe jadi lain daripada yang lain.Before-ii ni aku banyak merepek kan?
Imaginasi je lebih.So today kena serius sikit.cehh.haha

Act semalam aku pergi lowyat dengan family aku.Beli macam-ii.Bla bla bla
Then of course la kami sampai rumah malam.Time tu kami otw ke petronas rawang nak solat maghrib.
Entah kenapa tiba-ii terpacul soalan tentang kiamat dalam mulut aku ni.hehe

"Ayah betul ke hah haritu ada sorang ustaz ni kata kita ni zaman di fasa yang terakhir.
Paling lama kita kat dunia ni pun sampai 1450 hijrah je.Sekarang ni 1436 hijrah.
so maybe kita ada masa lagi 18 tahun je kat dunia ni."

Lepastu ayah pun kata yang benda tu tak betul.Siapa yang dah buat perkiraan tu memang tak betul.
Sebab apa?Sebab nabi muhammad saw sendiri pun taktau bilanya kiamat tu.yang kita ni 
manusia biasa je.Lagipun kan ada hadis yang mengatakan jarak zaman rasulullah
dengan kiamat ialah dua jari.ya memang dekat.tapi cuba korang fikir balik.

1 hari akhirat = 1000 tahun

Jarak tahun kita sekarang ni dengan rasulullah ialah lebih kurang 1400 tahun.
so this mean baru 1 setengah hari akhirat.
Lepastu aku macam terkejut.betul juga apa yang ayah aku cakap ni.
Then aku pun tanya lah ayah aku lagi.aku tanya pasal imam mahdi.
katanya imam mahdi ni sebaya aku or batch atas aku.

Ayah pun cakapla

"mana ada.takde siapa pun yang tahu imam mahdi ni kat mana,umur berapa semua tu.
but yang pasti tugas imam mahdi ni ialah memakmurkan dunia.its like pemimpin dunia la but
yang baik.satu masa nanti dunia ni akan aman.takde lagi peperangan,pembunuhan senang kata
tiada kes jenayah."

so kita ni sebenarnya cuma buat persiapan je kat dunia ni.tak kesahla kiamat tu bila.
memang tanggungjawab kita kan.allah amanahkan manusia ni untuk jadi khalifah di muka bumi ni.
Lagipun dunia ni hanya persinggahan saja.tak kekal pun.akhirat tu la yang penting.

so we must just get ready.preparation is important right?bila-ii je kiamat akan berlaku.

MASYA ALLAH
ALLAHUAKHBAR
LAILAHAILLALLAH

:')